Wolfgang Wee Anbefaler:

Topp 5 Podcast I Norge 2021:

Siste Podkaster fra Wolfgang Wee:

Wolfgang Wee Uncut – Podcast Anbefalinger / Podcast Tips

Wolfgang Wee Uncut #71: Tomas Myklebust (Psykolog og Spesialist i Nevropsykologi)
Wolfgang Wee Uncut #69: Ole Asbjørn Ness (Politikk og Krass Samfunnskritikk)
Wolfgang Wee Uncut #67: Thor Gotaas (Spennende Norsk Historie fra 1700- og 1800-tallet)
Wolfgang Wee Uncut #66: Cema Yucel (Norsk-tyrkisk Eks-Muslim Om Sin Kamp)
Wolfgang Wee Uncut #65: Jonas Kinge Bergland (Komiker og Skuespiller i Førstegangstjenesten)
Wolfgang Wee Uncut #62: Öde Spildo Nerdrum (Kunstner og Odd Nerdrums Sønn)
Wolfgang Wee Uncut #53: Iselin Guttormsen (Sexlogen og Sjefen Bak G-punktet)
Wolfgang Wee Uncut: #52: John Christian Elden (Eksklusiv prat med stjerneadvokaten!)
Wolfgang Wee Uncut #49: Birger Svihus (Professor i Ernæring med masse kostholdstips)
Wolfgang Wee Uncut #40: Emil Meek (UFC-utøveren snakker om trening og kamper)

Podcast Tips 2020 / Podkaster / Podcast Anbefalinger:

Wolfgang Wee Uncut Podcast – Kategorier

Podtoppen: https://www.podtoppen.no
NRK Radio og podkast: https://radio.nrk.no
Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/
Spotify Podcast: https://open.spotify.com/show/

Podtoppen er Norges offisielle toppliste og måling av norske podkaster. Målingen eies og drives av en Styringsgruppe med representanter fra fem norske mediehus som har gått sammen om å starte og finansiere oppstarten av lista. I tillegg er ADLINK med å finansiere listen og representerer plattformen Omny som også leverer tall til lista. Etter en bred tilbudsprosess har Kantar fått oppdraget med å teknisk samle, sammenstille, faglig kvalitetssikre og publisere målingen hver uke. Styringsgruppen består av NRK, Schibsted, P4-gruppen, Bauer Media og Moderne Media. Aktører som Plan-B, ADLINK, Egmont og Bådeog m.fl. er også inne på podtoppen med sine podkaster.

Alle norske podkaster som ønsker det skal kunne delta i målingen og Styringsgruppen har i arbeidet med lista lagt vekt på at deltagelse skal ha så lav pris og teknisk terskel som mulig. Som utgangspunkt gjelder følgende fire kriterier:

  1. Podkasten skal i hovedsak oppfattes å være norsk
  2. Innholdet skal ikke bryte norsk lov
  3. Deltagelse i målingen er betalt etter gjeldende pris innen forfall
  4. Podkasten evner å levere relevante serverlogger på en troverdig måte

Den avgjørende faktoren for å kunne bli målt er at podkasten teknisk ligger på en publiseringsplattform som kan levere serverlogger til målingen. Dette betyr at podkaster enten kan publisere via én av aktørene som allerede leverer slike logger, eller gå i dialog med sin nåværende plattform og be dem utlevere logger til målingen. Dette er nærmere beskrevet i punktene nedenfor.

For øyeblikket leverer følgende plattformer data til Podtoppen.no: NRK Intern, Bauer Media Intern, P4-gruppen Intern, Podspace, Acast, Omny.

Acast leverer i dag serverlogger for flere podcaster til Kantar. Fra Podtoppens side ligger alt teknisk tilrette for at podcaster som benytter Acasts plattform kan bli målt. Hvis du benytter Acast eller Acast Open og likevel ikke er med i målingen må du ta kontakt med plattformen direkte på support@acast.com

Det nevnes også at Styringsgruppen i særskilte tilfeller har enerådig rett til å ekskludere podkaster eller enkeltepisoder fra målingen dersom dennes fortsatte deltagelse står i fare for å skade målingens eller de andre deltakernes troverdighet, omdømme, samarbeidspartnere, økonomi eller lignende.

Podkast som teknologi setter klare begrensninger og gjør det komplekst å utvikle enhetlige målinger. Årsaken er det fragmenterte markedet med mange publiseringsplattformer, distributører og avspillere for sluttbrukeren. Den eneste hensiktsmessige måten å måle enhetlig på tvers av et slikt fragmentert økosystem er å analysere serverloggene fra der selve episode-lydfilen er lagret og blir levert videre til distributør og avspiller.

Podtoppen analyserer loggene etter et felles regelsett beskrevet nedenfor og presenterer følgende to tall per uke:

Strømmet/nedlastet – Viser hvor mange episoder som totalt er avspilt eller nedlastet den aktuelle uken. Avspillingene telles innenfor et 24 timers vindu og legges sammen. Tallet inkluderer også tidligere episoder, ikke kun de som er publisert denne uken. Selv om stadig flere hører podkaster strømmet direkte, finnes det ikke en teknisk mulighet til å skille på strømmet og nedlastet. Dette tallet kan derfor ikke betegnes som en garantert lytting i tradisjonell forstand.